Rodinný dům M

Byla jednou jedna vesnice a v ní dřevostavba z 60.let s eternitovým obkladem a minimální izolací. Byla jednou jedna mladá rodina s touhou vytvořit si poklidnou oázu v zeleni. Sondy ukázaly, že nosná dřevěná konstrukce je v pořádku, stejně jako střecha i sklep s garáží. Napřed došlo k čištění na papíře. Otevřely jsme stávající rozškatulkovanou dispozici. Klíčovým bylo přestěhování schodiště. Vznikl nový obytný prostor s kuchyní a jídelnou. Kromě toho dětský pokoj, ložnice, velká koupelna. Pracovna z bývalé lodžie s přístupem i z venku. Zbývalo propojit kuchyňskou část s venkovním sezením a se zahradou. Pak došlo k čištění v reálu. Po odvozu kontejnerů s izolací, podlahami, eternitem, okny a stavební sutí nastoupili mistři tesaři a dům řádně zateplili. Namontovali dřevěnou fasádu a vnitřní fermacelový oklad. Zbývalo osadit nová okna s trojsklem, pohrát si s koupelnou a kuchyní v nerezu, nahodit vápenné omítky, namontovat masivní dubovou podlahu, pohlídat, aby nové rozvody elektro správně fungovaly, poradit se světly a mohlo se bydlet. Později byl dům doplněn o tepelné čerpadlo a solární panely. Nejen že jsme splnily přání mít dům ekologický, to nejdůležitější pro nás je, že jeho obyvatelé jsou v něm spokojení.

Rekonstrukce (přestavba)
Stupně: studie, projekt pro dsp, příprava realizace, realizace včetně technického dozoru

Rok: 2010